Hallo, ik ben Stefan ter Haar en nu ik even uw aandacht heb, wil ik deze gelegenheid benutten. Zoals zoveel mensen vandaag, geloofde ik niet in God, een soort van god of wat voor religie of cult dan ook. Ik leefde gewoon mijn leventje en, als ik erop terug kijk, verliep alles prima; goede schoolresultaten, genoeg geld, goede relaties, ook
in huiselijk kring, geen verslavingen of (emotionele) problemen. Mijn vrije tijd bracht ik veelal door met sport en muziek en ik vond het wel best zo.

Tot ik op straat werd aangesproken over het evangelie van Jezus Christus. Zij vertelden mij over zonden, een eeuwige hemel en hel en over Jezus die de prijs voor de zonden op zich genomen had. Ik vond het leuk en aardig voor hen, maar geloofde het niet en ik deed ook geen moeite om het te onderzoeken. Meer dan eens kwamen mensen op mijn pad, die vertelden dat ze God ervaarden en een zekerheid hadden wat er met ze zou gebeuren als ze zouden sterven. Dat zij zo zeker waren en ik niet, dat irriteerde mij en inspireerde mij om de bijbel te gaan lezen. Ik zette mijn vooroordelen opzij en zei: “Heer, als U bestaat, overtuig mij dan.” En als God er niet was, zou het mij niet uitmaken; ik had toch een prima leven.

Maar toen ik een tijd in de bijbel las, overtuigde God mij, dat Hij wel degelijk bestond. Ik had geen stem gehoord, voelde geen schouderklopje of zweefpartijtjes, maar er was een diepe overtuiging in mijn ziel, de persoon die ik ben. Van toen af aan heb ik besloten om God en Gods wil op de eerste plaats in mijn leven te zetten. Die keuze is nu 18 jaar geleden.

Mijn hele kijk op het leven, de samenleving, de waarde van het leven is compleet veranderd. Ik geef meer om mensen dan ooit tevoren. Ik zie hoe zonden zoals egoïsme, haat, roddel en trots mensenlevens verknallen, relaties verzieken. Om over immoraliteit en de losse levensstijl van velen nog niet eens te spreken. Waar absoluut niets goeds uit voortkomt.

Ik heb mijn keuze gemaakt. Ik leef voor God. Ik heb een zekerheid dat ik na mijn dood naar de hemel ga. Door Gods genade, omdat Hij Zijn Zoon heeft gegeven voor mij, ben ik gered. Door Gods kracht ben ik veranderd. Ook voor u is hetzelfde mogelijk, maak daarom die keuze om Jezus Christus te accepteren als uw persoonlijke redder en Heer.